De PFOS-gazet (met Thomas Goorden)

Thomas Goorden werd altijd weggespeeld als onbelangrijk, als een man die overal spoken zag. Je kan dat allemaal natuurlijk waar vinden totdat de raad van staten hem volop gelijk geeft en zegt dat de “veiligheidsberm” die cruciaal is voor de bouw van de Oosterweel, een illegaal stort is dat je niet mag bouwen. Het merkwaardige is dan natuurlijk wel dat de overheid zegt dat ze dat gewoon wel zouden moeten mogen bouwen. De patriarchale arrogantie zegt immers dat wetgeving voor iedereen van toepassing is behalve natuurlijk voor henzelf. Blijkbaar is voor hen het motto: als de wetgeving niet past voor ons zullen we de wetgeving wel aanpassen.

Door de reguliere media wordt de activist straal genegeerd. Bizar wel dat duidingsprogramma’s ondertussen iedereen ongeveer hebben uitgenodigd om het standpunt van Lantis en de overheid te duiden, maar dat de man die het probleem naar de oppervlakte heeft gebracht gewoon straal genegeerd wordt. Nee het lijkt wel alsof voor hen “de kat”, aka Thomas Goorden geen enkele rol speelt in het hallucinante pfos verhaal.

Bij de BRT staan we echter wel open voor nieuws. We hadden “de katal te gast in april 2021 voor het schandaal de eerste keer losbarstte. En ook nu gaan wij graag in gesprek met de belangrijkste speler in gans dit pfos verhaal.

We vroegen hem waar we staan en wat er nog zal gebeuren. De berm is gesneuveld, ten eerste lag die niet op het terrein van het project, ten tweede is het geen nuttige toepassing van de grond en is het met andere woorden een stortplaats. Dit zijn niet de woorden van Thomas Goorden maar het vonnis van de raad van staten… Beluister de aflevering en kom te weten waar we ondertussen staan in het eeuwigdurende PFOS verhaal..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *