Programma’s

Brasserie Brabant

Brasserie Brabant een podcast van de Brabantse radio en kleurentelevisie. In de brasserie bespreken we onder het genot van enkele stamgasten uit gans Brabant allerlei Brabantse zaken samen met een centrale gast. In de brasserie nemen we niet enkel onze enorm rijke geschiedenis onder de loep, maar kijken we evenzeer naar de Brabantse taal, de actualiteit, de Brabantse cultuur kortom alles wat een moderne Brabander zal interesseren en waarbij het overduideijk wordt: Brabant is Brabant, daar is niets Vlaams, Waals of Hollands aan.

In tegendeel zelfs we komen tot de vaststelling dat Brabanders van Noord tot Zuid en van Oost tot West meer met elkaar gemeen hebben dan dat de Vlamingen of Hollanders ons willen doen geloven. We zien klaar en duidelijk dat de valse grens tussen Noord en Zuid Brabant een valse grens is die enkel op papier bestaat en dat de ware grens niet de landsgrens maar een rivier wat hoger is.

Van Nijvel tot ’s-Hertogenbosch, uw portie cultuur, historiek en actualiteit.

De Podcast van de Brabantse Radio en kleurenTelevisie

In de podcast van de Brabantse Radio en kleurentelevisie ontvangen de hosts van de podcast, de schijnhertog van Brabant Christoph de Kaele en de Brabantse minister van gevelkerstmanbestrijding Tristan de Vocaele met veel plezier een interessante centrale gast.

Alles is mogelijk, alles is bespreekbaar hoewel onze twee hosts het graag al wel eens over bieren hebben is voor hen elke gast een interessante gesprekspartner ook als die het niet over bier wil hebben. BDW, de minister van Agitatie, Jeroen Olyslaegers, Bert Kruismans, Thomas Goorden en Tine Hens passeerden reeds de revue in het vorige seizoen.

Na een welverdiende zomerrust zijn onze heren echter meer dan klaar voor een nieuwe reeks super interessante gasten..