PFOS The Neverending Story (deel 3)

In mei 2021 toen we Thomas Goorden voor de eerste keer te gast hadden stonden we nog wat alleen te roepen in de woestijn. Na onze eerste uitzending werden we wat vreemd bekeken, zo van dat kan toch allemaal niet waar zijn. Helaas is zowat alles waar we het toen over hadden ondertussen uitgekomen. Vandaag hebben we hem voor de derde keer als gast voor een spraakmakende update rond de hele PFOS saga.

Alles zal worden onthult.

Twee weken na onze eerste uitzending barste de PFOS bom in de reguliere media langzaam los. Nu zijn we enkele maanden verder en is er reeds van alles gepasseerd. Maar hoe zit het nu eigenlijk vandaag de dag. Hoe zit het met de zorgplicht van de overheid? Hoe zit het met PFOS vervuiling, en alle andere varianten, niet alleen in Zwijndrecht maar in gans het Gewest? Hoe zit het nu met die fameuze bodemnormen? Hoe zit het met PFOS in ons voedsel? En wat werd er nu allemaal gezegd eigenlijk in die onderzoekscommissie?

PFOS olieverf op doek (NBK)

 Luister naar de update rond het PFOS verhaal en dat gaat heus niet enkel de mensen van Zwijndrecht aan. Dit is een dossier dat duizenden keer zwaarder is dan de dioxinecrisis. De politiek tracht de vinger in de dijk te houden, maar barsten zal hij.

Dit is een echte whodunit in verschillende bedrijven…..Er zit druk op het systeem en de domino stenen beginnen te vallen en hoe moet het nu allemaal verder? Deel dit mee om dit verhaal mee naar buiten te brengen en luister voor een absolute primeur hier op de Brabantse Radio en kleurenTelevisie.

“L’Ascensione Di Cornello” olieverf op doek (NBK)

De eerste aflevering rond pfos

Tweede aflevering rond PFOS

De podcasts van de B-R-T blijven altijd gratis te beluisteren maar steun is altijd welkom. Wie wil kan hier steun geven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *