Een avond met Roosje Pertz

Onze gast van vandaag, Roosje Pertz. We lezen op haar site dat ze van haar moeder het advies kreeg niet langer met haar mond open voor zich uit te staren. Haar vrienden vonden dat ze stand-upcomedian moest worden. Ze gidst je met haar aparte blik langs de geijkte paadjes van de middenklasse en is ook te beluisteren in haar eigen podcast KiloCast.

Dit alles doet ze in een Brabants dialect in het Leuvens accent.

Van Brabantse dialecten zijn wij alvast grote fan dus zeggen wij volmondig welkom in de podcast van de BRT comedian Roosje Pertz

Volgens Michael Van Peel is ze “Zonder twijfel de allergrappigste blondine van heel Kessel-Lo West tussen de Gemeentestraat en de Diestsesteenweg (ter hoogte van bakkerij Stevens). En omstreken!” Volgens Iwein Segers wordt je “In haar buurt sowieso verdraagzamer, dat is een goed effect en volledig haar verdienste. Ze zou een goede Koningin zijn.”

Zet Roosje bij de BRT en je krijgt een fijn gesprek over losers, stand-up comedy, passie, belastinggeld, de stress van audities  de lelijkheid van onze taal. Een gesprek over Brabant, van Nijvel tot s Hertogen Bosch. Een gesprek over mensen die geen koffie drinken en wat daarmee gebeurd kan zijn. Een gesprek over koriander en de waanzin van kaastaart.

Bijwijlen lijkt het soms alsof wij in de podcast van Roosje, de kilocast, zaten in plaats van Roosje op de B-R-T.

Een heerlijk allesomvattend gesprek


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *