The Great Zwans Podcast, met Eliane Van den Ende (deel 1)

Zwans wordt vaak aanzien als platte, volkse humor. Zwans is echter geen plompe billenkletserij, eerder een absurde, ironische, tweedegraads humor. Zwanzers verschalken hun medemensen graag maar eerder met een subtiele kwinkslag.

De schijnhertog en de ganse Brasserie zijn geweldige voorstanders van een goed potje zwanzen en daarom hebben we uitgenodigd in de Brasserie Eliane Van den Ende om met haar te praten over haar nieuwe boek: Zwans. Humor als Belgische identiteit.

In dit eerste deel van “The Great Zwans podcast” buigen we ons alvast over wat een zwans, buiten ons verdoken erfgoed, nu eigenlijk is. Duik dan ook met ons mee in de ongekende geschiedenis van die typisch Belgische humor, gedrenkt in zelfspot en kom mee tot de heerlijke vaststelling: “de schijnhertog is een erfgenaam van een eeuwenoude traditie”

Alors on Zwanze…

http://www.zwans-zwanze.be/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *