ViaBundus routeplanner met Wouter Loeff

Met Wouter Loeff, historicus bij erfgoed Brabant en hoofdredacteur bij Brabantserfoed.nl duiken we in de fascinerende Brabantse geschiedenis. We hebben het natuurlijk over de stichting, de missie en het belag van erfgoed Brabant. We staan stil bij de algemeen grote interesse voor Brabants erfgoed in al zijn vormen.

Via het viabundus project gaan we op zoek naar de mobiliteit van de laat middeleeuwse Brabander. Waren de middeleeuwen een aaneenschakeling van clichés zoals we die in tal van films te zien krijgen? Of was het eerder een komen en gaan en waren de “donkere middeleeuwen” een pak lichter en kleurrijker dan dat ons altijd op school geleerd werd. We komen al zeer snel tot de vaststelling dat er in wezen eigenlijk weinig veranderd is.

viabundus routeplanner

Weerom een razend interessante aflevering van Brasserie Brabant waarin we het heden beter trachten te begrijpen door de draden die het samenhoudt te onderzoeken. En de routes, de handelwegen waren en zijn een belangrijk onderdeel van die draden die onze geschiedenis en bijgevolg ons heden samenhouden.

Hoe de moderne snack “de discodel” in dit geheel past, daar moet de aflevering maar voor beluisteren

https://www.brabantserfgoed.nl/viabundus

https://www.erfgoedbrabant.nl/over-ons/medewerkers/wouter-loeff/


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *