Journalistiek in tijden van Fake News, met Luc Pauwels

De schijnhertog van Brabant, Christoph de Kaele had voor de podcast van de Brabantse Radio en kleurenTelelvisie een boeiend gesprek met de Brabander Luc Pauwels. Luc is journalist voor de VRT, gespecialiseerd in energie, maar evenzeer schrijver en auteur van het boek: Journalistiek in tijden van Fake News.

Doen de mainstream media hun job wel goed genoeg? Dat is het uitgangspunt van het boek. Helaas ziet de auteur zelf het al te vaak mislopen. Het vertrouwen in “de media” daalt jaar na jaar. Desinformatie, fake news, brutaliteit het neemt allemaal toe. In het gesprek gaan we op zoek naar oorzaken van het dalende vertrouwen en aarzelt de auteur niet om ook de hand in eigen boezem te steken.

Uiteraard volgt er na elke probleemstelling ook in de podcast een zoektocht naar oplossingen.

Nu we toch een specialist energie te gast hadden aarzelde de schijnhertog uiteraard niet om het ook even over een Brabantse energiemix te hebben, de Lohengrin omwenteling en we zouden geen Brabanders zijn moesten we het ook niet even over bier hebben.

Zet u, ga lopen, fietsen of gelijk wat u doet tijdens het luisteren naar uw favoriete podcast en vergeet niet de aflevering te delen zodat we nieuwe Brabanders kunnen bereiken met onze op en top Brabantse omroep.

Het boek: Journalistiek in tijden van fake news kan u overal vinden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *