Debatfiches van de Vlaamse Elite

Met de BRT hebben we Robrecht Vanderbeeken en Karim Zahidi de auteurs van het boek “Debatfiches van de Vlaamse elitete gast. Met hen praten we over de mythes, de frames, dooddoeners, oneliners, de hondenfluitjes en de talrijke semantische salto’s van de Vlaamse elite en hun vrienden. Als taal voor het politiek personeel van VOKA-Vlaanderen de sleutel tot de Vlaamse identiteit is, welk wereldbeeld zit er dan achter hun eigen taal?

‘De hardwerkende Vlaming betaalt zich blauw aan de luie Waal.’ ‘De VRT is een rode burcht.’ ‘Er staat een Chinese muur tussen N-VA en Vlaams Belang.’ ‘De Europese cultuur is uitgeput.’ ‘Racisme is relatief.’ ‘Klimaatactivisten zijn verwende kinderen.’ Als Brabanders worden we helaas ook dagelijks rond de oren geslagen met deze Vlaamse onzin.

Laat dit boek en deze aflevering van de podcast een eerste stap zijn in het terugdringen van de Vlaamse semantiek. Laat de Vlaamse elite met hun debatfiches gaan zaaien in fiere Vlaamse steden als Rijsel, Duinkerke of Hulst. Echter niet bij ons, niet in Brabant.

In aanloop naar de moeder der moeder van verkiezingen in 2024 is dit boek en deze podcast een hoogstnoodzakelijk  verklarende handleiding bij de newspeak van de Vlaamse culturele elite en hun bijhorende Vlaamse woke-cultuur.

https://www.epo.be/nl/sociaal-politiek/5180-debatfiches-van-de-vlaamse-elite-9789462673670.html


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *