Brabant vooruit! Mensen willen worst. (kust mijn Gluten met Bart Verhoeven)

Kust mijn Gluten” toen Bart Verhoeven in zijn bed kroop sloop die zin in zijn gedachten binnen. Een titel die hij te goed vond om niets mee te doen. Een tastbaar boek is dan ook het gevolg daarvan. Wat begon als een satirisch boek evolueerde zeer snel naar een versie vol zelfrelativering, frustratie en kwaadheid. Het resultaat een boek met grapjes in, maar het is zeker geen grap. Een reeks observaties van heel wat maatschappelijke problemen.

Satire zorgde voor een explosie in het brein van Bart Verhoeven. Hoe je zeer maatschappijkritische punten kan maken door absurde grappen, keihard te overdrijven en het tegenovergestelde te doen. Dat wou hij dan ook zelf doen. Van de start met satirische gedichten over een blog over Duffel tot het Beleg van Antwerpen en nu ook het boek “Kust mijn Gluten”

Een boek over wat we allemaal opgeven om klanten, consumenten, gebruikers, volgers, likers en sharers te worden. Waarbij we niet beseffen wat we opgeven om tot kortetermijngratificatie te komen. Iedereen is tegenwoordig klaar om oorlog te verklaren aan elkaar.

We spreken met Bart in de podcast dan ook over het Beleg, over zijn boek maar ook over de tijd waarin we leven. Over hoe politici een satiricus van constante inspiratie voorziet, hoe de politiek zelf satire is waardoor satire plots serieus wordt. Wanneer politiek, entertainment en nieuw allemaal entertainment worden krijg je uiteindelijk Trump. In de podcast staan we uiteraard ook even stil bij ons als Brabanders, hoe wij een gezellig volk zijn, een volk dat niet graag moeilijk doet.

Uiteindelijk, woke dat nog, komen we tot de conclusie dat ondanks de reptielen van Buckingham Palace, Bill Gates en Marc Van Ranst het fameus tegenslaat met die 5G-ontvangst. Maar bovenal: ze na efkes kalm, en Brabant vooruit! Mensen willen worst.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *