Heilige auto, maak ons weer mobiel

Mobiliteit is een positief iets, in elk geval als ze goed wordt toegepast. Helaas hervallen we vaak in dezelfde fouten uit het verleden. Wij praten erover met Kris Peeters, beter gekend als “de andere Kris Peeters”. Auteur van o.m. ‘Het voorruitperspectief’, ‘De file voorbij’ en ‘Weg van mobiliteit’.

Met hem praten we over een systeem dat rammelt aan alle kanten dat we kunstmatig aan levensverlenging helpen. Over doing the wrong things better. Over oplossing die ervoor zorgen dat we nog langer in de file staan. Over dingen die men vergeet te vertellen als men zoekt naar dat fameuze draagvlak. Over elke euro die je investeert in openbaar vervoer of fietsinfrastructuur zich maatschappelijk meervoudig terugverdient terwijl dat bij de auto niet zo is. Over hoe je je fout vast betonneert. Over Vlaamse bricolage.

We mogen uiteraard niet blind zijn voor de vooruitgang die in de voorbije decennia gemaakt werd, maar toch maken we nog veel te vaak dezelfde fout. We doen het beter dan 20 jaar geleden, maar we zouden misschien beter nog eens een debat voeren over de volledige mobiliteit.

Stoppen met de dingen fout te blijven doen en te leren uit onze fouten is essentieel om tot een duurzame oplossing te komen. In de podcast zoeken we dan ook naar oplossingen om mobiliteit terug als iets positiefs te kunnen ervaren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *