Ico Maly over Woord x Macht x Strijd

Op dinsdag 16 november om 20 uur is er de  Livestream Première Woord X Macht X Strijd, de ultieme masterclass van Jan Blommaert. Over taal en ongelijkheid. En over nog zo veel meer.

Jan Blommaert was een academicus en een activist die er steeds vol overtuiging voor koos om zijn inzichten in te zetten voor de samenleving. Voor zijn overlijden begin januari 2021 besloten enkele vrienden en sympathisanten om ‘iets’ te doen. Iets te doen om zijn enorm rijke intellectuele erfenis in de verf te zetten. Dat werd de web documentaire Woord x Macht x Strijd. Een magistrale masterclass van Jan Blommaert over taal en ongelijkheid.

Wij spraken met één van de initiatiefnemers van die masterclass, cultuurwetenschapper Ico Maly. Jan was collega van Ico aan de universiteit van Tilburg, vriend en promotor van het eindwerk van Ico.

In de podcast praten Christoph de Kaele en Tristan de Vocaele samen met Ico over Jan Blommaert. Over zijn werk, zijn leven, zijn activisme, zijn boeken. Maar evenzeer hoe je de “professor” ’s nachts aan een stakingspiket kon vinden of op de soundtrack van het verzet in café Rood wit.

De perfecte aanloop naar de docu “Woord x Macht x Strijd”, een film gemaakt door Docwerkers en die op 16 november in premiere zal gaan. Je kan de film bekijken op youtube maar hij zal evenzeer gestreamd worden op de facebookpagina van onder andere ABVV, ACV, de universiteit van Tilburg, enkele faculteiten van universiteiten van Antwerpen en Gent, de liga van de mensenrechten, het massereelfonds en nog tal van andere organisaties.

Jan Blommaert pikket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *