Binnenkort in de Podcast van de B-R-T

Morgen beginnen we weer aan een nieuw boeiend seizoen van de Podcast van de Brabantse Radio en kleurenTelevisie. Een nieuw seizoen waarin de schijnhertog van Brabant, Christoph de Kaele en de Brabantse minister van cultuur en gevelkerstmanbestrijding Tristan de Vocaele gesprekken voeren met allerlei razend interessante gasten.

Alle gasten voor dit seizoen zijn uiteraard nog niet gekend, maar de eerste namen die binnenkomen zijn wij toch al zeer tevreden en fier om ze in onze podcast te mogen verwelkomen.

Wie heeft er ondertussen al toegezegd en zal in de komende weken aan bod komen? Een mooie verzameling van divers pluimage maar allen met een interessant verhaal. Zo is er Steven Boers, sinds kort ex-katastroof maar evenzeer solo muzikant, schilder en auteur.

Met Ico Maly, cultuurwetenschapper, auteur en docent aan de universiteit van Tilburg hebben we het over over de documentaire “woord x macht x strijd”. Een docu over het werk en leven van Jan Blommaert waar Ico de intiatiefnemer van de docu was. Op 16 november komt de docu uit in webpremière wij spreken er nu al over met Ico in de podcast.

De zanger van de geweldige Oostenrijkse punkband TURBOBIER , evenzeer van het geweldige bier…eeuh TurboBier – Das Bier en natuurlijk ook de frontman van Die Bierpartei en onlangs verkozen in de gemeenteraad van wenen.. de enige echte Marco Pogo zal aanschuiven in de podcast op 8 november. Dat belooft alvast een geweldige uitzending te worden.

Met (de andere) Kris Peeters duiken we de wereld van de mobiliteit in en hebben we het over de verschillen in mobiliteit tussen Noord en Zuid Brabant en hoe we onze regio weer in beweging kunnen krijgen op een deftige manier.

En dan hebben we nog Sarah Wagemans, docent, fotograaf en auteur van onder andere haar debuut “Loopgravenonderbreking” Met haar hebben we het oa over Poezie over het leven gelijk het is. Toen Rachida Lamrabet op de sofa van Wim Helsen in Winteruur zat, zei ze over Sarahs toen nog ongepubliceerde gedichten: ‘Ik wil ze meenemen. In mijn leven. Sarah Wagemans heeft een manier om met taal en emoties om te gaan die me heel erg aanspreekt.’

En deze gasten zijn enkel nog maar voor oktober-november. Het wordt weer een heerlijk seizoen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *