De slag bij Woeringen, met als gast Jan Lampo

linografie druk op papier, (70x50cm) NBK- Nieuw Brabantse Kunst

Op 5 juni 1288 vond de slag bij Woeringen plaats. Maar wat was dat eigenlijk de slag bij Woeringen. En waarom is de slag bij Woeringen tot op de dag van vandaag nog atijd belangrijker voor Brabant dan die onbeduidende schermutseling 14 jaar later in Kortrijk?

U denkt misschien, ja en lang geleden. Toch loopt de erfenis van de slag tot vandaag de dag verder. Het zette Brabant als toonaangevende landstreek op de kaart en speelde in een zekere zin zelfs mee tot de vorming van dat andere legendarisch stuk Brabants erfgoed, het charter van Kortenberg.

Wij vroegen het aan historicus en auteur Jan Lampo.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *